Høies helsereform vil øke køer og byråkrati   NRK Lørdagsrevyen 13.09.2014

    Dagsrevyen tar opp høringsuttalelsene i forbindelse med reformen "Fritt Behandlingsvalg" (Faksimile NRK)

Dagsrevyen tar opp høringsuttalelsene i forbindelse med reformen «Fritt Behandlingsvalg» (Faksimile NRK)

Dagsrevyen tar opp hørings-uttalelsene i forbindelse med reformen «Fritt Behandlingsvalg». 3 av 4 helseregioner er i mot reformen, men det som ikke går frem er vel at de helst vil holde fast på sine egne posisjoner.

«Fritt behandlingsvalg» kunne ha blitt en vinner dersom Bent Høie hadde turt å løfte sitt prosjekt ut av byråkratikverna i helsedepartementet. Men han går for langsomt frem og hans reform innebærer for mange byråkratiske ledd.

Høies manglende handlingsevne viser til fulle hvilket problem vi har med regjeringsskifter i Norge hvor nye regjeringer ikke skifter ut noe av embetsverket.

Man kan spørre seg om byråkratene eller pasientene er vinnerne etter helseministerens første år. Les mitt blogginnlegg om saken her.  Link til NRK Lørdagsrevyens innslag om høringsuttalelsene. NRK skriver mer om saken her.

Din kommentar blir satt stor pris på. Upassende kommentarer vil ikke bli godkjent.